Olocau .EU
asociacionvecinos_olocau@yahoo.es Inici Notícies Resum de
Premsa
Documents
oficials
Documents
associació
Legislació Enllaços Castellano
Valencià
NO als PAI's de 546.000.000 m2 sense cap justificació raonable.
El passat 13 de setembre al ple de l'Ajuntament d'Olocau aprovaren l'inici del procediment de concurs per al desenvolupament i execució de DOS PAI per mitjà de gestió indirecta que suposarien la urbanització d'un total de 546 hectàrees (480 ha + 66 ha). La major part d'estos terrenys, estan actualment considerats com a NO URBANITZABLES; fins i tot una part està actualment afectada pel P.O.R.N. (Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Serra Calderona).
No al PAI
A més a més, el polígon industrial, projectat amb anterioritat pel mateix equip de govern, aparentment quedarà afectat, frenant així les possibilitats de creixement econòmic del nostre poble.

Perquè es feu una idea de la magnitud del problema, penseu que el nucli urbà d'Olocau ocupa una superfície de 10 ha, i ens volen imposar una nova superfície de vivendes de 546 ha que estarà situada a 2,5 km del nucli urbà. Es permetrà construir edificis de fins a 3 plantes més àtic. Passarem de vora 1.200 a més de 30.000 persones en pocs anys. Vos sembla un creixement proporcional a les necessitats del nostre poble?

Part de la nostra economia encara depèn de l'agricultura, fonamentalment del cultiu de tarongers, que desapareixeran del terme pràcticament en la seua totalitat si s'apliquen els PAI. A més, gran part de la zona afectada pels PAI ha rebut en els últims anys fortes inversions per part dels agricultors i fons públics per instal·lar sistemes de reg per degoteig. Els anem a destruir quan encara no els hem acabat ni de posar en funcionament al 100%?

En este projecte els olocauïns no han tingut cap possibilitat de participar, i els arguments que ens han facilitat per justificar estos PAI es limiten a:
  • La resta de pobles creixen i, el nostre per què no?
  • Portarem clavegueram a les vivendes legals i il·legals de la zona.
Als únics que pareixen convèncer estes justificacions, per permetre edificar on ara tenim 546.000.000 m2 d'ús principalment agrícola, són aquells que promouen els PAI o es lucren d'una o d'altra manera.

Volem ajudar a progressar al nostre poble però no acceptem un creixement a qualsevol preu. No volem que deixen el nostre poble sense un pam de terra lliure de formigó fora del parc natural. Volem fomentar un creixement gradual, sostenible i que aporte llocs de treball i progrés per a tots.
Olocau.EU © 2006 - 2023
Pàgina valida HTML 4.01 Contacta amb el webmaster: webmaster@olocau.eu